Perez sluša Ronalda

ronaldo-perez
picture source: en.as.com

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez morao je stopirati dovođenje dvojice pojačanja jer je tako htio Kristijano Ronaldo. Iako ih je Zinedin Zidan želio, Portugalac smatra kako je nakon svih trofeja koje je donio klubu zaslužio sam birati saigrače. Portugalac je navodno stopirao dolazak dvojice hit-igrača na fudbalskoj tržnici, Mohameda Salaha i Maura Ikardija.

Oba igrača je navodno tražio Zinedin Zidan jer je njima želio pojačati napad za iduću sezonu, ali  Ronaldo je zaustavio njihovo dovođenje jer smatra kako je Salahova fenomenalna sezona samo trenutno čudo, ali se zapitkuje hoće li ju ponoviti i dogodine. Kod Ikardija mu također smeta njegova nedosljednost, odnosno činjenica što prečesto igra toplo-hladno.

Smatra kako će im se dogoditi ono što se dogodilo Andreu Gomezu i Osmanu Dembeleu u Barseloni, dovedeni su jer su lani bili sjajni u svojim klubovima, ali po dolasku u katalonsku prijestolnicu potpuno su se izgubili. Ronaldo želi iskusnije, dokazane igrače kao partnere u napadu, također smatra da Salah nije puno bolji od Marka Asensija koji je već u Madridu.

Sigurno je da će Kraljevi učiniti sve da ojačaju svoj napad, a spominju se brojna imena. Nejmar je najveća želja, ali je veliko pitanje da li je njegov dolazak uopšte moguć…