Siti očekuje žestoka kazna, Gvardiola strijepi

pep-gvardiola
picture source: www.pinterest.com

Novi šampion Premijer lige mogao bi, poput ranije Atletika, Reala i Barselone, da dobije zabranu transfera u jednom ili dva prelazna roka. Naime, Mančester Siti se navodno debelo ogriješio o etički kodeks FIFA kada je u pitanju transfer Benjamina Garea. Velez, matični klub mladog Argentinca optužio je “građane” da su pregovarali sa momkom i prije nego što je napunio 16 godina, a onda ga i doveli u svoje redove.

Ovaj slučaj završio je na arbitraži, a FIFA je 2016. godine odbila zahtjev argentinskog kluba. Oni su potom otišli korak dalje i obratili se Arbitražnom sudu u Lozani. Presuda se čekala još u septembru, ali je odložena i očekuje se ove nedelje.

benjamin-gare

Siti se brani da Gare ima i italijanski pasoš i ne podliježe tom pravilu, ali Velez smatra da je to slučaj za prelaske između evropskih klubova i da se ne odnosi na južnoameričke timove.

Ako tim Pepa Gvardiole bude proglašen krivim, mogao bi da bude suspendovan, odnosno mogao bi da dobije zabranu registrovanja igrača tokom dva prelazna roka i to na ljeto i u januaru 2019. godine. To znači da mogu da kupuju igrače, ali ne i da ih registruju.

Klub iz Mančestera bi u tom slučaju mogao da krene Barseloninim stopama tako što bi uložio žalbu. Malo je vjerovatno da bi ih ona oslobodila presude, ali bi bar privremeno stavila odluku van snage. Siti bi tako mogao sebi da obezbjedi neophodno vrijeme da kupi željene igrače, a onda godinu i po dana ne bi poslovao na transfer pijaci.