Bajern lako protiv Bajera uz het-trik Milera

Bajern Minhen-Bajer
picture source: https://www.zdf.de

Bajern iz Minhena se sastao sa Bajerom iz Leverkuzena u polufinalu njemačkog Kupa. Mihenski klub je odigrao sjajno i po isteku 90 minuta upisao pobjedu sa 6:2.

Levandovski je petom otvorio susret u 3. minuti. Tada je Bajern došao do prve prednosti, a Levandovski se tu nije zaustavio. On se ponovio i u 9. minuti za 2:0. U prvom poluvremenu aktivirali su se i fubdaleri Bajera, pa je Bender smanjio razliku na još uvijek lako dohvatljivu 2:1. Sa ovim rezultatom ekipe su se odmarale, a onda je uslijedio rafal Bajerna iz Minhena.

U drugom poluvremenu na scenu stupa Tomas Miler koji je tri puta uspješno izvršio akcije pred golom rivala. Prva je bila u 52. minuti kada je iskoristio dodavanja Alkantre. Uslijedio je pogodak Alkantre u 60. minuti za 4:1 i tu Miler nastavlja sam. U 64. minuti mu je asitirao Roben za 5:1. Potrudio se Bajer da koliko-toliko smiri stvari na terenu u pogodio još jednom u 72. minuti preko Bejlija za 5:2. Ipak, Mileru razlika od 3 gola nije bila dovoljna pa se po treći put približio golu Bajera. U 78. minuti je zakucao mrežu rivala i postavio konačan rezultat 6:2.

Nakon ove pobjede Bajern se sprema za finalni susret, a igraće sa pobjednikom susreta Ajntrahta i Šalkea.