Stvaraju se novi “Galaktikosi”

ronaldo-karvahal
picture source: http://ghanasoccernet.com

Za kratko vrijeme je Španijom odjeknula kao bomba vijest da je Real Madrid već dogovorio kupovinu Davida De Heje za 100 miliona eura. Don Balon je prvi objavio vijest, a ukoliko su navodi tačni onda je ovo duplo veća cijena od rekorda koji je držao Bufon kada je još daleke 2001. godine prelazio iz Parme u Juventus.

Prema pisanju medija Mančester Junajted je žrtvovao ponajboljeg golmana na svijetu i okrenuo se dovođenju nove marketinške zvijezde Nejmara. De Hea je jedan od najboljih igrača Mančester Junajteda i sigurno će biti drastično slabiji bez njega, ako su ti navodi istiniti.

David-de-GeaReal Madrid već odavno želi De Heju, a ni on nije krio da želi da se vrati ‘kući’. Na “Santijago Bernabeu” se najavljuju još zvučnija pojačanja, a čeka se zvanična ponuda za Azarda ili Salaha. Za jednog od dvojca će sasvim sigurno stići ponuda, a logičnije je da to bude Azard koji po svemu sudeći neće igrati Ligu šampiona sa Čelzijem, pa bi bio dostupniji od Mohameda Salaha.

salah-liverpool

Teško je naravno i očekivati da Liverpul pusti Salaha nakon što je otišao Kutinjo, a iznenada su dobili deset puta boljeg fudbalera koji žari i pali Engleskom, ali u Ligi šampiona gdje je na svojim krilima doveo Redse do polufinala. Za protivnika imaju Romu, a to je odlična prilika da se postigne sjajan uspjeh i plasman u finale Lige šampiona. Bitno je naglasiti i to da je De Hejin agent Horhe Mendes proveo nekoliko sedmica u pregovaranju oko transfera koji bi dopustio Špancu da napusti “Old Traford”, a očito je sada postignut dogovor između sve tri strane.

Inače, 27-godišnji čuvar mreže je blizu Reala bio posljednjeg dana prijelaznog roka 2015. godine. Tada je postignut i dogovor klubova, sam golman je već potpisao, ali su papiri stigli nekoliko sekundi po isteku transfer roka i dogovor nije mogao biti zvanično potvrđen. Izgleda da će ipak ovog ljeta Španac nakon sedam dugih godina napustiti “Teatar snova”. U ovaj klub je stigao još 2011. godine iz madridskog Atletika u kojem je ponikao i sigurno da mu navijači Jorgandžija neće oprostiti eventualni potpis za najvećeg rivala.