Real ‘vratio’ Panatinaikosu u Atini

Panatinaikos-Real Madrid
picture source: https://www.dnevnik.si

Nakon velikog poraza na prošlom susretu sa Panatinaikosem, košarkaši Real Madrida su ovog puta zategli tenziju na terenu. Na današnjem susretu su savladali domaćine sa 89:82.

Grci su otvorili susret i održali nivo sa prošle utakmice u prvih 10 minuta igre. Završetak prve dionice označio je rezultat 21:16 odnosno prednost od +5 za Panatinaikos. Sledeća četvrtina utakmice bila je i više nego uzbudljiva. Timovi su izmjenjivali vlast nad loptom, a s tim i pojačavali svoj napad. Na pauzu se otišlo sa blagim vodstvom Reala sa 39:37. U trećem kvartalu su Španci pokazali zube i odnijeli 10 poena prednosti što će im donijeti konačnu pobjedu. Završnica je odigrana izjednačeno sa 21:21 u toj četvrtini. Sami finiš utakmice označen je sukobom na terenu. Naime, došlo je do blažeg fizičkog kontakta između Tanasisa Antetokounmpa i Rudija Fernandeza.

Tim Real Madrida je vodio Filipe Rejes sa 18 ubačenih poena, a uz njega se borio i Džejsi Kerol sa 17 poena. Domaći klub Panatinaikos je odradio lijepu partiju zahvaljujuži Džejmsu sa 20 poena i 6 asistencija. Madriđane čeka utakmica kod kuće za prolaz na F4 koji se igra u Beogradu.