Vučica oduševila Redse

roma-hilsboro
picture source:twitter.com/OfficialASRoma

Roma večeras igra istorijsko polufinale Lige šampiona protiv Liverpula. Edin Džeko, Aleksandar Kolarov i družina sanjaju i samo finale, ali do njega treba prvo izbaciti Salaha i Redse. Ipak, prije ovako bitnog susreta Vučica je dokazala da je veliki klub.

Tragedija na stadionu Hilsboro jedna je od najvećih fudbalskih katastrofa i najveća koja je zadesila Liverpul. 15. aprila 1989. na šefildskom stadionu, 96 navijača Redsa poginulo je u stampedu koji je nastao greškom policije na utakmici polufinala FA Kupa protiv Notingema. Smrt tolikog broja navijača, kao i borba za pravdu porodica stradalih, postala je uopšteno mjesto Liverpulove istorije i nešto u čemu glasoviti klub i njegovi jednako slavni navijači imaju podršku cijelog fudbalskog svijeta.

danel-de rosi

To je potvrdila i Roma gestom koju je napravila odmah po dolasku u Liverpul, gdje večeras s domaćinom igra prvu polufinalnu utakmicu Lige šampiona. Rimljani, predvođeni legendarnim Frančeskom Totijem i kapitenom Danielom De Rosijem, nakon slijetanja su otišli pokloniti se žrtvama Hilsbora.

Kod spomenika na” Enfildu” došli su predvođeni De Rosijem, koji je tamo položio vijenac, nakon čega je cijela ekipa minutom ćutanja odala počast poginulim navijačima Liverpula. Ovakva gesta rivala u najvećoj utakmici sezone, dirnula je i oduševila Redse, koji su na službenom Twitteru obavijestili navijače o krasnom potezu Vučice. Bravo za Rimljane, koji su dokazali svoju veličinu.