Bivši selektor Belgije optužuje Kurtoa za izdaju

mark-vilmots
picture source: www.si.com

Nekadašnji selektor reprezentacije Belgije, Mark Vilmots, našao se u centru pažnje nakon žestokih optužbi na račun golmana Tiboa Kurtoa.

Vilmots je dobio otkaz nakon ispadanja s Evropskog prvenstva 2016. godine, a na njegovo mjesto stigao je Roberto Martinez. Bivši selektor Belgije govorio je prije nekoliko dana za engleske medije, te je šokirao javnost optužbama na račun Kurtoe.

kurtoa-vilmots

Ovaj stručnjak optužio je golmana Čelzija da je odavao tajne iz svlačionice dok je Vilmots bio selektor. Također, spomenuo je i njegovog oca Tjerija Kurtoa da je sve te informacije otkrivao čak protivničkim ekipama.

Stvorio sam veliki problem sebi kada sam objavio da smo imali igrača u ekipi koji nas je prodao. To su ozbiljne stvari, dobio sam iste informacije od nekolicine francuskih novinara koji su mi rekli šta je otac od našeg golmana radio. To znači da on ne poštuje svoju domovinu“, rekao je Vilmots, te nastavio:

To je sramota što su radili jer sam ja morao čekati sat pred utakmicu da znam sastav protivnika, a oni su naš znali danima prije i to je užasno. Protivnik je tako imao dosta vremena da se spremi za meč“.