Roma ipak pala pod pritisakom Liverpula

Roma-Liverpul
picture source: http://www.liverpoolfc.com

Večeras je odigran prvi susret polufinala Lige šampiona između Rome i Liverpula. Vučica je pored najavljene velike snage i nade u pobjedu, ipak bila preslaba za Redse. Fudbaleri Liverpula odnijeli su pobjedu sa sjajnih 5:2.

Liverpul je bez čekanja krenuo u osvajanje mjesta u finalu. U prvom poluvremenu se zaigrao Salah i postao dvostruki strijelac. Egipćanin je prvi put zabio gol u 35., a zatim u 45. minuti. Ovo je teško palo igračima iz rimskog kluba i porušilo koncentraciju i borbenost u redovima Rome.

Salah je sa fenomenalnom igrom nastavio i u drugom poluvremenu i odradio sjajne asistencije Maneu i Firminu. Sadio Mane se oslastio u 56. minuti, a svega 5 minuta kasnije je Salah dodao Firminu za 4:0. To Firminu nije bilo dovoljno pa je poslao loptu još jednom u mrežu Rome u 68. minuti i označio velikih 5:0. Ovde se Liverpul zaustavi osa svojim uspješnim akcijama, a probudila se Roma. Ipak, kasna aktivacija Rimljana nije bila adekvatna. Edin Džeko uz asistenciju Naingolana dolazi do 5:1, a Klop je već zažalio što je poslao Salaha van terena. Pred sam kraj susreta Roma još jednom pogađa. Dijego Peroti sa bijele tačke ubacuje za 5:2, ali rezultat ostaje na strani Liverpula.