Zvezda izborila pobjedu nad Borcem

Crvena Zvezda-Borac
picture source: http://www.kkcrvenazvezda.rs

Osmo kolo košarkaške Superlige Srbije odzvanjalo je pobjedom Crvene Zvezde nad ekipom Borca sa 84:74. Zvezda je ovako pružila ‘osvetu’ Borcu za poraz u Čačku sa 70:63, i popela se na prvo mjesto grupe A.

Košarkaši Borca su otvorili susret u svoju korist sa 6:0, ali se i Zvezda brzo probudila. Ročesti i Davidovac preuzimaju inicijativu za seriju od 8:0 i Zvezda prelazi u vodstvo sa 12:10 pred kraj prve četvrtine. Ovom timu pridružio se i Dobrić pa je prije druge dionice rezultat bio 20:18 za crveno-bijele. Oni nastavljaju vatrenu igru i dolaze do 8 poena prednosti sredinom druge dionice, ali i Borac pruža otpor za 38:35. Treći kvartal je Zvezda odigrala u blagom ritmu konstantno održavajući prednost, a pred završnicu je imala 5 poena prednosti sa 61:56. Na terenu je uslijedio šok sa 3 prazne minute Zvezde i potpunom dominacijom Borca koji je došao na poena zaostatka. Ipak, crveno-bijeli poslednji udar od 12:0 bio je presudan za današnju utakmicu. Feldin je pogodio za konačnih 84:74.

U Zvezdi je odlično odigrao Ognjen Dobrić sa 17 poena, a pridružio mu se i Davidovac sa 16 ubačenih poena. Ekipa Borca se može pohvaliti igrom Nemanje Todorovića koji je zabilježio 20 poena.