Inter sklapa novi tim

stefan di fraj
picture source: http://www.sansasport.com

Milanski Inter želi se svim silama vratiti u sam vrh evropskog fudbala. Neroazuri bi mogli ove sezone izboriti povratak u Ligu šampiona, a sigurno je da će se na ljeto značajno pojačati. Tako talijanski mediji, tačnije “Gazeta delo Sport” tvrdi da je Inter službeno doveo štopera Stefana de Fraja.

Holanđanin stiže iz redova Lacija, čiji dres nosi od 2014. Za Tulipane je upisao 31 nastup, a na “Meacu” stiže 1. jula. Lacio će zaraditi 4.2 miliona eura s bonusima, a stasiti defanzivac je za Neroazure potpisao do 2023. godine.

fc inter-milan

Ovaj transfer bi mogao značiti da Filip Benković ipak  neće pojačati Inter, iako se jučer u talijanskim medijima pojavile informacije kako se savjetnik Dinama Zdravko Mamić, koji službeno nema nikakvu ulogu u Dinamu, nalazi u Milanu i pregovara sa čelnicima milanskog velikana oko transfera mladog igrača Modrih.

“Gazeta” također piše kako bi Inter mogao ostati bez portugalskog desnog beka Žoao Kansela koji je stigao u Inter na posudbu iz Valensije uz pravo otkupa. Inter bi do kraja sezone Valensiji trebao uplatiti 35 miliona eura i još pet do kraja juna, ako želi da polivalentni Portugalac ostane u njihovim redovima. O transferu bi svakako mogao odlučivati Interov učinak u prvenstvu. Dva kola prije kraja Inter ima dva boda manje od četvrtog Lacija, a u posljednjem kolu na “Olimpiku” igrat će po svemu sudeći direktni dvoboj za plasman u Ligu šampiona.