Peh za Španiju pred početak Mundijala

pike-krasnodar
picture source: www.telegraph.co.uk

Tokom treninga reprezentacije Španije danas u Krasnodaru defanzivac Barselone i uz Ramosa stub odbrane reprezentacije Španije Džerard Pike se povrijedio i sa bolovima u koljenu napustio trening. Ne treba posebno objašnjavati koliki bi udarac za Španiju bio izostanak Pikea u utakmicama koje slijede i zato se sa nestrpljenjem čekaju rezultati pregleda i detaljna analiza kada će se znati koje je prirode povreda.

Pike je član reprezentacije od 2009. godine i pored velikog igračkog značaja njegovo odsustvo bi se osjetilo i u atmosferi cijele reprezentacije. Katalonac je jedan od najstandardnijih reprezentativaca već godinama i fale mu još tri utakmice da bi ušao u red igrača koji su odigrali preko 100 utakmica za reprezentaciju.

Španija ima želju da ponovi uspjeh iz 2010. godine kada su osvojili Svjetsko prvenstvo, a za to im je potrebno da su svi zdravi i spremni za okršaje koji slijede. Španija je u grupi B zajedno sa Portugalom, Iranom i Marokom. Prva utakmica im je i najvažnija, a to je ona sa Portugalom 15. juna.