Đoković umijesto odmora izabrao nastup u Kvinsu

novak-kvins
picture source: http://www.dnaindia.com

Umijesto odmora, trening kampa u Akademiji Pepea Imaza ili nabijanja kondicije po plažama Azurne obale, Novak Đoković izabrao je da igra tenis. Poslije pet i po mjeseci pauze zbog povrede lakta, pa još dva nakon operacije, nekoliko praznih nedelja između šljake i tvrde podloge je posljednje što treba srpskom teniseru.

Bilo je očekivano da sa Vajdom napravi plan za Vimbldon, a Slovak je nastavio da mu popunjava rupe u rasporedu novim aktivnostima. Nekadašnjem broju jedan fale jaki mečevi, a na pripremnom turniru u Kvinsu će ih dobiti.

Za učešće na nadmetanju iz serije 500 prijavljeni su svi asovi iz vrha osim Rodžera Federera, koji će ove nedelje u Štutgartu pokušati da se vrati na prvo mjesto. Ako uđe u finale, Nadal će pasti na drugo i vjerovatno će onda prelomiti da igra u Kvinsu od ponedeljka.

 – Potpuno me je iscrpila sezona na šljaci, odigrao sam skoro sve turnire i potreban mi je odmor – poručio je Rafa poslije osvajanja 11. titule na Rolan Garosu.

vajda-đoković n.

Zverev odmara sljedeće nedelje, a listu igrača u Londonu predvode Huan Martin del Potro, koji se popeo na četvrto mjesto poslije polufinala u Parizu, Grigor Dimitrov, Marin Čilić, Kevin Anderson, David Gofan. Tu su i sjajni serveri koji se vraćaju poslije povrede, Miloš Raonić i Nik Kirjos, a stiže i Sten Vavrinka, koji nije neki fan trave.

Kad smo kod zaboravljenih asova, u Kvinsu bi mogao da zaigra čak i petostruki šampion Endi Marej,koji je na bolovanju od Vimbldona a čiji se povratak odlaže već nedeljama.

Od srpskih igrača nastupiće i Filip Krajinović.

Đoković bi mogao da ima veoma jaku konkurenciju u Londonu, što je svakako bolje nego da je prijavio odbranu titule na skromnom turniru u Istbornu, u nedelji pred Vimbldon. On na travi brani 610 bodova, 360 za četvrtfinale Otvorenog prvenstva Engleske i 250 za Istborn. U Kvinsu je u igri 500.