SP: Derbi Iberijskog poluostrva

španija-trening
picture source: http://www.rtcg.me

Derbi grupe B zamišljen je kao poligon za polemike oko toga da li će Ronaldo sa Portugalcima krenuti ka novim, planetarnim visinama, ili će Španci pokazati da bi i ova svjetska smotra fudbala mogla da bude obojena crvenim tonovima.

Umjesto toga, uoči današnjeg okršaja velikih rivala sa Iberijskog poluostrva govori se samo o tektonskom poremećaju koji je izazvala odluka predsjednika FS Španije Luisa Ribalesa da zbog “izdaje” smijeni selektora Đulena Lopetegija i na njegovo mjesto 48 sati prije prve utakmice postavi dosadašnjeg sportskog direktora reprezentacije Fernanda Jera.

Nedugo po saznanju da će Lopetegi biti smjenjen, igrači “furije” su pokušali da smanje tenzije i odgovore prvog čovjeka Saveza od radikalne odluke, ali je Ribales bio neumoljiv. Sa njegovom odlukom, koja je za neke prejaka a za neke krajnje očekivana, slaže se i legendarni as španske reprezentacije Ćavi Ernandez.

ćavi-ernandez.

Rubales je uradio ispravnu stvar iz ugla Saveza. Reprezentacija bi trebalo da bude iznad svake osobe, odluka nije bila laka, ali je korisna. Igrači su u karijerama prošli kroz slične situacije, i ne mislim da će ovo uticati na njih – rekao je Ćavi.

Jasno je da će se Španci večeras u Sočiju boriti i protiv sebe i protiv rivala kako bi što bolje “amortizovali” nestvarnu situaciju u kojoj su se našli pred početak najznačajnijeg svjetskog fudbalskog događaja.