Odličan fudbal u Sočiju- Španci i Portugalci izjednačili!

Portugal-Španija-Mundijal 2018
picture source: http://www.sportingnews.com

Mundijal u Rusiji najavljen je kao veliki spektakl, ali niko nije očekivao da će prve utakmice donijeti ovoliko uzbuđenja. Derbi grupe B su odigrale reprezentaije Portugala i Španije i završile ga jednakim rezultatom sa 3:3.

Ronaldo već u 4. minuti vodi Portugal ka slavlju. Prepoznatljivo je pao u kaznenom prostoru i zaradio šut sa 11 metara. Ni Španija nije mirovala. U 24. minuti se Dijego Kosta pokazao odlično pokazao pred golom Portugala kada je sa 12 metara razdaljine prevario čuvara suparničkog tima i poslao loptu u donji lijevi ugao za izjednačenje sa 1:1. Do kraja prvog poluvremena su se redale ozbiljne šanse za Španiju preko Inijeste, a njen današnji rival nije imao veliku kontrolu nad loptom. Ipak, u poslednjim trenucima prvog dijela susreta, Ronaldo ponavlja uspješnu akciju za novo vodstvo Portugala sa 2:1.

Španija još jednom nije ostala dužna rivalu pa se u 55. minuti utakmice ka golu usmjerio Silva pa je preko Serhia Busketsa uspješno poslao loptu Kosti koji je ponovo doveo Špance do izjednačenja. Ovo je definitivno razdrmalo reprezentaciju Španije i adrenalinski nalet je iskoristio Naćo. Savršeno je reagovao na akciju Iska i Silva sa lijeve strane te doveo loptu do lijeve stative i preokrenuo situaciju na terenu. Šansa za veće vodstvo bila je u rukama Koste u 71. minuti, ali je on nije uspio izvesti do kraja. Crvena furija ostaje ućutkana nakon trećeg uspjeha Ronalda na ovom susretu. U 88. minuti je legedarni reprezentativac Portugala postavio konačan rezultat na 3:3. Ovo je bio Ronalov 51. het-trik u karijeri.

Drugo kolo grupe B donosi susrete Portugala i Maroka te Irana i Španije, koji su na programu 20. juna.