Real stvara moćan tim

real-lopotegi
picture source: metro.co.uk

Real Madrid doveo je svoje drugo pojačanje ljetnog prelaznog roka! Raul De Tomas će od naredne sezone biti na raspolaganju Julenu Lopeteguiju. Ovaj 23-godišnji fudbaler je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Rajo Valjekanu, upravo iz redova “Los Bjankosa”, a sada je sam potvrdio da će od naredne sezone biti dio prvog tima kluba iz Madrida.

De Tomas je bio jedan od najboljih pojedinaca Raja u prošloj sezoni, u kojoj je ekipa iz Madrida uspjela da se vrati u elitni rang. On je postigao čak 24 pogotka. Njegov učinak nije prošao neopaženo, dobio je novi petogodišnji ugovor od Reala, čim se pohvalio  i na “Twitteru”.

Svi mi imamo snove. Moj je počeo kada sam imao samo osam godina i pridružio sam se ovom klubu. Znao sam da će me svaki korak koji napravim sve do danas voditi do ostvarenja mog sna, a to je da budem igrač Real Madrida. Još pet godina u klubu mog života. Hvala vam i Hala Madrid, izjavio je De Tomas. On nastupa na poziciji napadača i bit će zanimljivo vidjeti hoće li se uspjeti izboriti za svoje mjesto pod suncem u Real Madridu.

raul de tomas

Međutim, Kraljevi ne odustaju ni od Nejmara, koji se čini kao nemoguća misija. Zato je Đulen Lopotegi sastavio listu potencijalnih pojačanja i njihovih alternativa. Florentino Perez će tako u novi napad u nastojanju da u klub dovede Mohameda Salaha, za šta su čak  premni ponuditi Kejlor Navasa i 150 miliona eura za egipatskog reprezentativca. Liverpul je također u potrazi za golmanom pa bi za njih ovo mogla biti primamljiva ponuda.

Novi šef Reala Lopotegi izjavio je na konferenciji za novinare kako bi želi u klub dovesti veznjaka Lacija Sergeja Milinkovića-Savića, navode španski mediji. Srbijanski reprezentativac je u velikoj mjeri povezan s prelaskom u Mančester Junajted, ali sada bi mogao biti na velikom iskušenju zbog ponude kluba sa “Santijago Bernabea”.

milinković-savić

Također, nakon što je Navas otpisan, Kraljevi su u potrazi za novim čuvarom mreže. Prvi izbor je svakako Romin golman Alison Beker. Ruku na srce, za Alisona su Kraljevi bili zagrizli i prije dolaska Lopotegija, ali čini se da su sada baš blizu dolaska. Transfer Brazilca iz Rome u Real trebao bi da bude najveći u istoriji kada je u pitanju prelazak nekog golmana iz jednog kluba u drugi.

Interesantno da je na meti i defanzivac Bajerna Žerome Boateng. Njemački prvak je reprezentativcu Elfa dozvolio da pregovara s drugim klubovima, a čini se kako bi mogao da pojača Real Madrid. Poznato je da se Lopotegiju ne sviđa Francuz Rafael Varan, iz samo njemu poznatih razloga. Tako da će po svemu sudeći 29-godišnji Boateng koji se nalazi u sjajnoj formi pojačati Kraljeve.