Nejmara podjednako žele španski velikani

nejmar-rusija
picture source: tudoela.com

Brazilski fudbaler je sigurno tema broj jedan u svijetu ovih dana. Prvi je razlog to što je nakon utakmice sa Švicarskom zadobio povredu članka od koje se još uvijek nije oporavio pa je jučerašnji trening napustio ranije što dodatno brine navijače Brazila. Ali prema najavama doktori bi trebalo da ga oporave do utakmice sa Kostarikom.

Druga tema zbog koje je Nejmar u centru pažnje je mogući prelazak u Real mada se sada u igru ponovo uključila i Barselona.

Naime, zvijezda Brazila je saopštila odluku čelnim ljudima PSŽ-a da želi da napusti Pariz ovoga ljeta i da želi da se vrati nazad u Španiju. A vijesti koje su došle prethodnih dana iz Španije govore da postoji mogućnost da brzonogi fudbaler pojača Real Madrid, ali ni to nije sve. Stižu vijesti da bi Nejmar ponovo mogao u Barcelonu.

neymar-jr-barcelona

Spona koja bi ovog fudbalera mogla vratiti na Kamp Nou bi mogao biti Mesi koji želi da sa Brazilcem odigra još nekoliko sezona. Ova priča djeluje realno jer Barsa je sačuvala novac od eventualnog transfera Grizmana tačnije 100 miliona eura i ukoliko bi prodala Dembelu i još nekoliko igrača mogla bi da vrati Nejmara ponovo u svoje redove.

mesi-nejmar

Jasno je da je Brazilac bliži Kamp Nou i da ne želi da se suočava sa stvarima koje bi ga dočekale ukoliko bi pojačao redove ljutog rivala. Problem u svemu ovome je što navodno Nejmarov otac ima dogovor s predsjednikom Reala Florentinom Perezom. Vidjećemo kako će se najveća transfer saga ovog ljeta završiti, kao i hoće li se Brazilac oporaviti do utakmice s Kostarikom koja je veoma bitna za njegovu reprezentaciju.