Ljekarska ordinacija u taboru Brazila

brazil-trening
picture source: http://www.alo.rs

Ljekarska ordinacija u taboru Brazila je puna uoči utakmice sa Srbijom u okviru trećeg kola grupe E Svjetskog prvenstva u Rusiji. Na tretmanima su desni bek Danilo koji ima problem sa kukom i krilni napadač Daglas Kosta koji ima problem sa mišićem, pod nadzorom je i stanje Nejmara, a zanimljivo je da je povrijeđen i selektor Tite, koji je istegao mišić prilikom radovanja pogotku Kutinja protiv Kostarike .

Ono što je najbitnije za “orlove” je da Danilo i Daglas Kosta sigurno neće igrati, jer nisu ni otputovali iz baze u Sočiju u Moskvu, gdje se igra utakmica u srijedu . Posebno je bitan izostanak sjajnog driblera Juventusa, koji je ulaskom umjesto Vilijana potpuno promijenio tok igre sa Kostarikancima.

Danilo bi trebalo brže da se oporavi od Koste, ali se još ne može precizno reći da li će moći da igraju prvi susret nokaut faze –  izjavio je ljekar reprezentacije Rodrigo Lazmar. – Dobra stvar je da je Nejmar apsolutno spreman, nema nikakvih problema sa stopalom, koje je zimus polomio i više ne osjeća posljedice utakmice sa Švajcarcima, pošto ga je bolio članak. Ipak, za svaki slučaj je pod posebnom kontrolom.-

brazil-povreda

Neobična stvar je da je i selektor na terapijama, a Lazmar je sve okrenuo na šalu.

Njemu noga nije potrebna da bi vodio meč. Bitno je da mu je glava zdrava – rekao je reprezentativni doktor.

Tite, inače, ne mora da brine zbog izostanka Danila, jer ga je na u duelu sa Kostarikancima sasvim dobro zamjenio Fagner. S druge strane, Daglas Kosta je pokazao da je u mnogo boljoj formi od Vilijana, koji u dvije utakmice nije ništa uradio.

Tite je već drugi selektor koji se povrijedio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Prije Brazilca, pomoć ljekara morao je da zatraži Geret Sautgejt, kormilar engleske selekcije, koji je iščašio rame. Povredu je doživio kada je pao prilikom svakodnevnog trčanja.