Dan iz pakla za Vukojevića

vukojevic-ognjen
picture source: http://www.hntv.hr

Jučerašnji dan neće ostati u lijepom sjećanju Ognjenu Vukojeviću, koji je za nekoliko sati saznao dvije jako loše vijesti.

Prvo je ranije tokom dana razriješen dužnosti saradnika stručnog štaba fudbalske reprezentacije Hrvatske, da bi sinoć saznao i kaznu koju je dobio od FIFA-e.

Dok se Domagoj Vida provukao samo sa opomenom da će biti drastično kažnjen ako ponovi isti ili sličan incident, Vukojević je izgleda nastradao za obojicu s obzirom da je kažnjen sa 15.000 švicarskih franaka.

vukovević-vida

Dosadašnji saradnik stručnog štaba hrvatske fudbalske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Ognjen Vukojević, novčano je kažnjen zbog kršenja čl. 57 Disciplinskog kodeksa FIFE te čl. 4/2 i čl. 5/4a Propozicija natjecanja Svjetskog prvenstva. Vukojević se poslije četvrtfinalne utakmice Rusije i Hrvatske ponio nesportski, suprotno načelima fer-pleja”, glasi FIFA-ino saopštenje koje se može pročitati i na zvaničnoj web stranici HNS-a.

FIFA je prilikom kažnjavanja Vukojevića uzela u obzir i njegovo lično izvinjenje, te mjere osiguranja koje je izrekao HNS udaljivši ga iz stručnog štaba.