Navratilova: Đoković je istinski šampion

navratilova-vimbldon 2018
picture source: farmweek.com

Legendarna teniserka Martina Navratilova istakla je u svojoj kolumni za “The Standard” da je po karakteru Novak Đoković sličan njoj, zbog čega ga publika često ne voli.

Novak je istinski šampion. Navijači ga nekada ne podržavaju jer nije „gospodin perfektni“ kao Nadal i Federer. On je brutalno iskren, kao što sam i ja bila, a ispostavilo se da mnogo ljudi to ne voli, ali za mene to je dašak svježeg vazduha. Ako biste htjeli da definišete Novaka u jednom udarcu, onom koji ga određuje kada je u formi, onda bi to bio bekhend kada proklizava spoljnim dijelom stopala. Za sve ostale igrače bi to bio slajs, ali Novak sebe s namerom dovede u poziciju da odigra dvoručni bekhend“,rekla je legandarna Navratilovaza “The Standard”.

Navratilova je tokom Vimbldona bila komentator na BBC-u, a poslije Novakovog trijumfa naglasila je da očekuje još pobjeda i trofeja od najboljeg srpskog tenisera.

Novak-Djokovic

Ovo bi mogao da bude momenat poslije kojeg će uslijediti njegov niz. On nema podlogu na kojoj loše igra, uz dobro zdravlje, sa vraćenim samopouzdanjem i igrom, šta može sada da ga zaustavi? Dobro, na šljaci je drugi favorit iza Rafe, ali na US openu bi malo ko smio da se kladi protiv njega. Pred finale Vimbldona sam se dvoumila, šta ako…Šta ako je Kevin Anderson spreman i oporavljen poslije maratonskog meča sa Džonom Iznerom? Od početka ste mogli da vidite da je u problemu. Čudna stvar sa takvim mečevima je što se dan poslije njega često osjećate u redu, ali drugog dana se stegnete. U finalu ste vidjeli da se njegove noge nisu oslobodile do trećeg seta, da je realizovao jednu set loptu, stvari bi možda bile drugačije. Protiv Rodžera je preokrenuo meč, zar ne? Već dugo govorim da je u petom setu potreban taj-brejk. US open je prvi uveo taj-brejk u petom setu, ja sam nekada baš u njemu i gubila, ali to je jednostavno tako, zaključila je Navratilova u svojoj kolumni.