Stara dama bi da proda Dibalu

paulo-dybala-juventus
picture source: sport.avaz.ba

Da li je Paulo Dibala na prodaju? U italijanskim medijima su sve češće glasine da će se Juventus odreći svoje “desetke”, a broj kao da je proklet od kada je otišao legendarni Aleks Del Piero.

Nosio ga je Karlos Tevez nekoliko godina, odbio da ostane do kraja ugovora i vratio se kući, Paul Pogba ga je nosio godinu dana, prodat je Junajtedu, hoće li se slično desiti Dibali? Naime, Allegri ne vjeruje da u formaciji 4-3-3 koju namjerava forsirati za Dibalu ima mjesta.

Na bokovima, Alegri vidi Bernadeskija i Daglasa Kostu, ili Mandžukića kao opciju. Smatra se da on vjeruje da Dibala nije baš idealno rješenje, pogotovo nakon dolaska Kristijana Ronalda u Torino. Sigurno je da Stara dama će prodati jednog od Argentinaca – upravo mladog napadača ili Gonzalo Iguan!

dibala-iguain

Informacije da je Juventus tražio da Dibala otpusti svog brata kao agenta i da angažuje Rajolu nisu bez osnova, možda bi Napolitanac mogao da izdejstvuje transfer iz snova za Argentinca. PSŽ bi ga vidio rado u svojim redovima, ali tu ima i dosta drugih klubova koji sanjaju o sjajnom napadaču. Prije svih Liverpul, dok Arsenal nije baš realna opcija trenutno.

Još uvijek nije poznato koliko bi italijanski prvaci tražili za sjajnog napadača, koji na Mundijalu u Rusiji i nije dobio priliku. Smatra se da je u igri i Real…