Tieri Anri se vraća na Otok

tijeri-anri
picture source: www.telegraph.co.uk

Kada se na kraju prošle sezone Arsen Venger povukao, mnogi su već vidjeli Tieri Anrija na klupi Topnika. Smatrali su da legenda zaslužuje priliku, ali su se čelnici ipak odlučili za Unaji Emerija.

Sada bi legendarni Francuz mogao da se zaista vratiti na Otok, ali ne u redove svog Arsenala. Ovog ljeta već je odradio odličan posao na klupi Belgije, gdje je asistirao Robertu Martinezu. Rezultat te saradnje je bronzana medalja, prva u istoriji ove zemlje s jednog mundijala.

Očito je taj uspjeh, kao i renome koji Anri ima u svijetu fudbala, bio i više nego dovoljan alarm da se klubovi počnu raspitivati oko njega. Prema pisanju britanskog “Dejli Stara”, najbrža je u toj trci bila Aston Vila.

tjeri-belgija

Posrnuli velikan i osvajač čak sedam naslova engleskog prvaka već se godinama pokušava vratiti u Premijeršip, a nakon što Stiv Brus nije uspio vratiti ih u najviši rang, uprava se okrenula drugim rješenjima na klupi i navodno već postigla usmeni dogovor s Francuzom.

Anri je već ranije ovog mjeseca odstupio s uloge stručnog analitičara na “Skaj Sportsu” sa ciljem da se posveti trenerskoj karijeri. Čini se kako je prvi angažman na pomolu, ostaje još samo potpisati usmeni dogovor. A onda je sve moguće, pa čak i povratak na “Emirejts”.