Milan želi Maksimovića

nikola-maksimović
picture source: news.sportbox.ru

Karlo Anćeloti je odlučio pružiti još jednu šansu Nikoli Maksimoviću u dresu Napolija. Reprezentativac Srbije tako će imati priliku nametnuti se italijanskom strategu. Ipak, najskuplji srpski defanzivac ikada mogao bi uskoro pojačati rivala Napolitanaca.

Naime, italijanski mediji tvrde da je Milan krenuo po Maksimovića. Bonući se nalazi pred odlaskom, iz Torina stiže Matia Kaldara, a Rosoneri navodno žele i defanzivca Napolija koji u prošloj sezoni nije bio u prvom planu.

 maksimović-srbija

26-godišnji Maksimović bio je reprezentativac Srbije dok je Slavoljub Muslin bio selektor, a onda ga je poslije kiksa u prijateljskom meču protiv Maroka pred Mundijal neočekivano otpisao Mladen Krstajić. Visoki defanzivac je baš zbog reprezentacije i SP-a u Rusiji insistirao da tokom zime ode na pozajmicu iz Napolija u moskovski Spartak gdje je pružao solidne partije.

Nikola Maksimović je najskuplji srpski defanzivac, pošto je Napoli Torinu za njega prije samo godinu dana platio 29 miliona eura. Mnogi ga smatraju i nasljednikom Nemanje Vidića, međutim karijera mu se ne odvija baš željenim tokom.