Moguća razmjena na relaciji Juve-Junajted

pjanić-pogba
picture source: thetopbreakingnews.com

Ne stišavaju se glasine o mogućem odlasku Miralema Pjanića iz Juventusa, a britanski Metro donosi nove informacije.

Naime, Pjanić i Juventus odlučni su da nastave saradnju, da istu produže uz poboljšane uslove BiH reprezentativcu, ali engleski  mediji, pišu da će Mančester Junajted pokušati da ga dovede.

U suštini, plan je da se razmjenom igrača okoriste oba tima. Juventusu bi pripao ponajbolji veznjak svijeta Paul Pogba, koji je briljirao u dresu Stare dame prije odlaska u Englesku, dok bi Žoze  Murinjo na raspolaganje dobio fantastičnog Pjanića.

pogba juventus

Mino Raiola radi na odlasku Pogbe iz Junajteda, ali Murinjo ne želi da Francuz ode bez da dođe prava zamjena, pa bi priča o razmjeni s Juventusom već mogla da ga dovede u razmišljanje i nije isključen ovakav scenarij do kraja ovog mjeseca.

Torinski list Tutosport piše da je Barselona, unatoč dovođenju Artura Vidala, jako zainteresovana za Pjanića, a i Mančester Siti  na čelu s Pepom Gvardiolom. Međutim, engleski mediji navode da je Murinjo veliki fan Pjanića i vjeruje da bi bilo idealno da ga ima umjesto Pogbe.

Pogba i Murinjo tokom prošle sezone imali su česte sukobe, nisu u najboljim odnosima i sve to Pogbu tjera s Old Traforda, pa se čak sastajao sa sportskim direktorom Barse Erikom Abidalom u Los Anđelesu. Dakle, i Barsa želi Pogbu, a ko će u tom trokutu na kraju najbolje proći, ostaje da vidimo. Naravno, ukoliko dođe do eventualnih transfera i razmjena.