Nole pao u osmini finala u Torontu

Đoković-Toronto
picture source: https://www.miamiherald.com

Prvi turnir na betonu poslije duže pauze nije krenuo onako kako je Novak Đoković planirao. Naime, već neko vrijeme slabo igra na novoj podlozi, ali je prolazio dalje. Ovaj put kao protivnik Noleta dobro se pokazao grčki teniser Stefanos Cicipas koji ga je danas savladao sa 6:3, 6:7(5), 6:3.

19-godišnji Grk pokazao je svoju dobru formu i od samog starta igrao agresivno, dok se sa druge strane Nole potpuno povukao i pružio slabašan meč. Iako je na početku propustio tri brejk šanse Cicipas je brzo došao do novih. Đoković se izbori osa prve dve, ali je u trećoj i on pao. Slična situacija ponavlja se u drugom setu.

U devetom gemu seta Cicipas veže dve brejk šanse što je Nole nadigrao. Taj-brejk je definitivno bio Noletov dio igre pa je 13. nezvanični gem riješio u svoju korist. Međutim, u tećem setu ponavlja se situacija iz prvog i Nole gubi čitav meč.

Za sledeći susret grčki teniser će se spremiti za pobjednika duela Saše Zvereva i Danila Medvedeva. Novak Đoković se ipak pomjerio na ATP listi iako se danas suočio sa porazom.