Zvezda u borbi za jesen u Evropi

ZVEZDA-SPARTAK-Trnava
picture source: www.maxbetsport.rs

Crvena Zvezda je spremna da učini sve kako bi večeras u Trnavi  ispravila propušteno u Beogradu  i plasirala se u plej-of Lige šampiona, čime bi automatski obezbjedila evropsku jesen i Ligu Evrope.

Slovački bunker će pred 18.000 navijača biti vjerovatno i čvršći, kompaktniji, vjeruju igrači srpskog prvaka jer smatraju da ih očekuje žešći rat nego na stadionu “Rajko Mitić”.

Svjesni smo težine zadatka, znamo da nam prolazak donosi već sutra jesen u Evropi, a mi poslije prošlosezonske epizode želimo da naši navijači do decembra uživaju u jakim međunarodnim mečevima – smireno kaže kapiten crveno-belih Vujadin Savić.

vujadin-savic

Očekuju crveno-beli još agresivnijeg rivala i sličnu utakmicu.
Oni i ne mogu da igraju drugačije. Napraviće blok i čekaće kontre, a mi smo izvukli pouke iz prvog meča i nadam se da će u ovom presuditi naš veći kvalitet.-

Brzi gol u mreži Spartaka donio bi Zvezdi mir i veliki korak ka cilju, smatra defanzivac.
Moramo, prije svega, da suzbijemo nervozu, da budemo strpljivi i da igramo našu igru. Moramo da postignemo gol, a kad se to dogodi utakmica će se promjeniti, Spartak će morati da se “otvori”, a onda ćemo imati daleko više prostora da meč privedemo u našu korist.-

Bez obzira na to što je koncentracija u potpunosti na meč u Trnavi, crveno-beli negdje u podsvjesti razmišljaju i o plej-ofu, nadaju se za – Ligu šampiona.
Cilj nam je jesen u Evropi, želja Liga šampiona. Zato, da se figurativno izrazim, idemo u Trnavu po mocart kugle i duel sa Salcburgom, a ne po skije u Ljubljanu. Biće slađe, u svakom slučaju. Šalu na stranu, sve ćemo uraditi da već sutra u Beograd donesemo evropsku jesen.-

fk-crvena-zvezda-fk-spartak-trnava

Kazna UEFA od dve utakmice bez publike u evropskim mečevima biće priličan hendikep u težnji Zvezde da se prvi put od 1992. domogne Lige šampiona.
Igranje bez publike obesmišljava fudbal. Ne znam čemu takva kazna, ali mi tu ništa ne možemo da promjenimo. Sjećam se da sam igrao protiv Javora bez publike i da je ambijent katastrofalan, a pritom smo i izgubili 1:0. Druga je dimenzija pripreme kad igrate plej-of za Evropu, fokus će biti isti, ali će ambijent biti užasan. Ne vjerujem ni da će rivalu prijati prazne tribine, ali takva je odluka UEFA.-

Sličnog mišljenja je i desni bek crveno-belih Filip Stojković.
Da prođemo prvo Slovake, a poslije ćemo razmišljati kako ćemo u plej-ofu bez publike. Iskreno, ja se prvi put srećem sa ovakvom situacijom, nemam predstavu kako bi evropski meč bez naših navijača mogao da izgleda. U svakom slučaju ćemo biti hendikepirani. –

I on glasa za mocart kugle, kao i njegov prijatelj Savić.
Salcburg je naš cilj, spremamo se da večeras dođemo do njega. Znamo ko nam je protivnik, spremni smo za još veću borbu, vidjeli smo gdje smo propustili šansu u Beogradu. Jači pritisak, brža igra u veznom redu trebalo bi da nam donesu dobar rezultat. Vjerujem da smo kvalitetniji i da ćemo obradovati navijače – kaže Stojković.

stojković-filip

Trener Vladan Milojević je na put poveo 20 igrača, zbog povreda su u Beogradu ostali Nemanja Milić i štoper Sumaila. Ne bi trebalo očekivati promjene u timu u odnosu na onaj od prije sedam dana, ali prije svih Nikola Stojiljković i Lorenco Ebisilio morali bi da odigraju mnogo bolje kako bi se razbila jaka defanziva Slovaka. Veljko Simić i Milan Pavkov mogli bi u nekom momentu da budu “džokeri” koji će da naprave pukotine u Spartakovom zidu.

Crveno-beli su juče u vrijeme utakmice trenirali na stadionu “Anton Malatinski”, a Milojević je poveo sljedeće igrače: Borjan, Popović, Stojković, Gobeljić, Savić, Degenek, Babić, Rodić, Krstičić, Jovičić, Jovančić, Meleg, Ebisilio, Ben, Srnić, Radonjić, Jevtović, Simić, Pavkov, Stojiljković.