X-Time Out: Takaši Inui

takashi-inui

Sa sadašnjim klubom dogovorio je saradnju prije početka nedavno održanog Svjetskog prvenstva na kojem je pokazao da njegovi novi poslodavci nisu pogriješili kada su ga angažovali.

Takaši Inui rođen je 2. juna 1988. godine u Omihahimanu koji se nalazi u Šiga prefekturi i igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača ili krila. Bio je dio srednjoškolske ekipe koja je trijumfovala na svejapanskom turniru srednjih škola 2006. da bi iduće godine stigao u Jokohama Marinose koji su se takmičili u prvoj ligi Japana. Debi je ima u prvenstvenom meču 10. marta protiv FC Jokohame.

osaka-inui

Pošto nije uspio da se izbori za mjesto u prvom timu bio je poslat na pozajmicu u Serezo Osaku koja se takmičila u drugoj ligi Japana. Tokom dvije sezone koliko je proveo u Jokohami odigrao je svega sedam mečeva dok je za Osaku upisao 20 nastupa kao pozajmljen igrač na kojima je sedam puta tresao protivničke mreže. Potom ga je otkupio klub u kojem je bio na pozajmici pa je od 2009 do 2011. nastupio na 94 utakmice i dao 29 golova. To nije prošlo nezapaženo evropskim klubovima pa jula 2011. stigao u Njemačku gdje je potpisao ugovor sa Bohumom.

inui_takashi ajntajht

Debitovao je protiv Sankt Paulija 13. avgusta u Cvajti. Tokom jedne sezone odigrao je 30 utakmica i dao sedam golova pa je uslijedio prelazak u klub koji se takmičio u Bundesligi. Jula 2012. potpisao je trogodišnji ugovor sa Ajntrahtom poslije odličnih nastupa u drugoj ligi Njemačke. Tri sezona proveo je u klubu iz Frankfurta za koju je dao sedam golova na 75 utakmica. Poslije isteka ugovora sa njemačkim klubom uslijedio je odlazak u Španiju gdje je 26. avgusta 2015. potpisao trogodišnju saradnju sa Eibarom.

Aprila 2017. bilo je mnogo problema pošto ga je japanska vlada pozvala da se vrati u domovinu koju je posjetio španski kralj Filip četvrti. Postao je prvi Japanac koji je dao gol slavnoj Barseloni i to se desilo 21. maja 2017. Petnaestak dana pred početak Mundijala dogovorio je trogodišnju saradnju sa Betisom koju je ozvaničio 1. juna.

takashiinui-japan

Debi za reprezentaciju Japana imao je protiv Jemena 20. januara 2009. u meču azijske grupe kvalifikacija za SP u Južnoj Africi dok je bio dio ekipe “samuraja” koja je nastupila u Rusiji. Dao je gol Senegalu u remiju 2:2 tokom grupne faze takmičenja.