X-Time Out: Sergej Sidorčuk

Definitivno je jedan od onih igrača bez kojih se ovaj klub ne može zamisliti, a on sa kapitenskom trakom oko ruke predvodi ekipu na terenu.

Sergej Aleksandrovič Sidorčuk rođen je 2. maja 1991. godine u Zaporožju i cijela njegova karijera vezana je za samo za dva grada. Fudbalom se počeo baviti u rodnom mjestu gdje je prošao sve omladinske selekcije Metalurga za kojeg je nastupao od 2004. do 2008. kada je prekomandovan u drugi tim. Za njega je nastupao naredne tri sezone, ali nije mnogo igrao jer je dosta vremena provodio u A timu, pa je za B ekipu skupio samo 17 nastupa i nije se upisao u strijelce.

Debi za seniorski sastav imao je 23. avgusta 2009. protiv imenjaka, Metalurga iz Donjecka, na utakmici Premijer lige. Boje najbolje ekipe Metalurga branio je tokom četiri sezone i zabilježio je 54 nastupa na kojima je dao četiri gola. Njegove dobre partije na sredini terena nisu ostale neprimjećene pa je 21. decembra 2012. potpisao petogodišnji ugovor sa najtrofejnijim ukrajinskim klubom Dinamom da bi tek iduće godine počeo da igra za njih.

Prvi gol u dresu ekipe iz Kijeva postigao je 11. avgusta 2013. na meču sa Černomorecom iz Odese, a značajan datum u njegovoj karijeri je 29. septembar 2015. kada je debitovao u Ligi šampiona. To se desilo u meču drugog kola grupne faze takmičenja protiv izraelskog Makabija iz Tel Aviva u gostima, a Dinamo je slavio na tom susretu. Igrač sredine terena do sada je zabilježio 103 nastupa za Dinamo na kojima je dao deset golova. Dva puta bio je šampion Ukrajine i isto toliko puta je bio najbolji u Kupu te države da bi jednom osvojio Superkup.

Reprezentativac je Ukrajine i prvi put dres sa nacionalnim grbom obukao je još 2008. kada je nastupao za U18 selekciju i za nju upisao sedam nastupa pri tom postigavši jedan gol. Dvije godine bio je član U19 tima za kojeg je odigrao 11 mečeva i takođe se jednom upisao među strijelce.

Prvi poziv u najjači sastav dobio je 2013., ali je tek iduće godine upisao debitatnski nastup. Bilo je to 9. oktobra na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kada je u 64. minutu zamijenio Ruslana Rotana na utakmici sa Bjelorusijom u Beriševu. Debi će mu ostati u lijepom pamćenju pošto je dao gol u sudijskoj nadoknadi vremena za pobjedu svog tima od 2:0. Tri dana kasnije takođe na kvalifikacionoj utakmici sa Makedonijom u Lavovu postigao je gol i zanimljivo je da se više nije upisao u listu strijelaca iako je do sada skupio 23 nastupa.