X-Time Out: Patrik Kutrone

Izuzetno velike nade, velikan italijanskog i evropskog fudbala, polaže u ovog momka koji je sa 20 godina debitovao u seniorskom timu reprezentacije Italije.

Patrik Kutrone rođen je 3. januara 1998. godine u Komu gdje je i počeo da se bavi fudbalom da bi sa sedam godina počeo igrati za Paradinse iz rodnog grada. Tokom ljeta 2007. bio je na probama u Interu, Monci i Milanu koji je odlučio da ga dovede pa je 29. juna 2007. zvanično pristupio Milanovoj omladinskoj akademiji gdje je proveo narednih deset godina igrajući u timovima različitih dobnih uzrasta.

Januara prošle godine promovisan je u prvi tim “rosonera” da bi debi u seniorskom sastavu imao 21. maja u pobjedi nad Bolonjom i ušao je kao zamjena za Džerara Delofeua u 85. minutu, a do kraja susreta uspio je da zaradi žuti karton. Prvi put u startnoj postavi našao se 27. jula protiv Univerzitatee Krajove na meču kvalifikacija za Ligu Evrope da bi prvi gol u dresu Milana postigao 3. avgusta na revanšu protiv rumunskog tima.

Prvi gol u Seriji A postigao je 20. avgusta na utakmici sa Krotoneom u gostima. Ušavši kao zamjena sa klupe donio je slavlje svom klubu u derbiju Dela Madonina (susret sa gradskim rivalom Interom) što mu je jedno od najvećih dostignuća, a sezonu je završio kao prvi napadač tima sa San Sira. Do sada je odigrao 30 utakmica za slavni tim i postigao deset golova.

Obzirom da je bio član milanovog omladinskog pogona odmah je bio na oku trenerima mlađih selekcija reprezentacije Italije pa je poziv u nacionalni tim dobio već sa 15 godina da bi poslije bio član U16 (8/5), U17 (18/11), U18 (3/2), U19 (18/6) i U21 (6/4) ekipe. Debitovao je i za seniorski sastav “azura”, a poziv je dobio marta ove godine od selektora Luiđija di Bjađa dok je prve minute upisao na prijateljskom susretu sa Argentinom odigranom 23. marta.

Bolji poznavaoci fudbala opisuju ga kao klasičnu devetku odnosno igrača kojem je prvenstveni cilj da čeka lopte u šesnaestercu i dosta su ga poredili sa Filipom Inzagijem dok su njeovi idoli bili Alvaro Morata i Andrea Beloti.