Grizman razočaran: ”Normalno je da budem u konkurenciji.”

Antoan-Grizman
picture source: https://www.thesun.co.uk

Reprezentativac Francuske i fudbaler Atletiko Madrida Antoan Girzman razočaran je u izbor FIFA za najboljeg fudbalera svijeta. Ono što Grizmanu nije jasno je izostavljanje Francuza sa spiska najboljih s obzirom na to da je reprezentacija Francuske ovogodišnji pobjednik Mundijala.

Grizman se pobunio zbog još jedne činjenice – gdje je on na spisku?! U 2018. godini je Grizman igrao u punoj snazi. Podigao je trofeje Lige Evrope i Superkupa Evrope. Na Mundijalu u Rusiji je zauzeo treću poziciju iza Luke Modrića i Edena Azara. Da podsjetimo, za Zlatnu loptu bore se Luka Modrić, Mohamed Salah i Kristijano Ronaldo, što po Francuzu nije pravedan izbor.

Osim ove kritike francuski reprezentativac se vratio u 2016. godinu kada je bio u konkurenciji sa Ronaldom i Mesijem sa slabijim rezultatima od ove godine.

Tada sam izgubio dva finala, a ove godine osvojio tri. Normalno je da budem u konkurenciji.Čudo je, šteta… Trofej se deli u izboru FIFA, je li tako? Francuska je osvojila Svjetsko prvenstvo, a nema Francuza na listi. Razumijem da je to izbor, ali je za mene iznenadjujući. – naglasio je Grizman.