Nejmar i Bartomeu zakopali ratne sjekire

nejmar-bartomeu
picture source: www.101greatgoals.com

Fudbaler PSŽ-a  Nejmar nedavno je boravio u Barseloni gdje je posjetio svoje nekadašnje saigrače, a odmah su počele špekulacije da bi se Brazilac mogao vratiti u katalonski klub.

Nejmar je u Barseloni proveo četiri godine i osvojio je s ovim klubom sve što je mogao, ali je prošlog ljeta donio iznenađujuću odluku da napušta Barsu i prešao je u PSŽ za nevjerovatnih 222 miliona eura. Brazilac nije ostao u dobrim odnosima s čelnicima kluba od kojih je tražio 26 miliona eura za lojalnost koju nije pokazao, a čak je spremio tužbu protiv kluba.

Međutim, sve to se brzo smirilo nakon njegovog odlaska u PSŽ, no jasno je da NeJmaru nedostaje njegova bivša ekipa. Brazilac veoma često dolazi u prostorije katalonskog kluba gdje se druži s Mesijem i društvom, a prilikom nedavne posjete čak je razgovarao s predsjednikom kluba Žozepom Marijom Bartomeom.

Prema pisanju španskih medija Nejmar je pokazao želju da se jednog dana vrati u katalosnki klub, te je nakon svega uspio izgladiti odnose s predsjednikom kluba. U Barseloni sigurno nemaju ništa protiv da se Nejmar vrati, ali nakon svih pojačanja koje su doveli teško je očekivati da će se to desiti tako brzo.