Delfini iako podmlađeni spremni za Svjetski kup

vaterpolisti srbije
picture source: http://supersport365.com

Vaterpolo selekciju Srbije očekuje novi izazov. Podmlađeni “delfini” žele da osvoje četvrto uzastopno zlato na Svjetskom kupu koje se održava od 11. do 16. septembra u Berlinu. Izabranici Dejana Savića formu su brusili u Beogradu, a sparingovali su im Australijanci i Hrvati.

Mislim da su najveći favoriti Hrvati, jer dolaze u najjačem sastavu. Mi smo podmlađeni, što ne znači da nećemo učiniti sve da osvojimo novo zlato. Uostalom, prije četiri godine smo bili u istoj situaciji i na iznenađenje mnogih u finalu savladali favorizovane Mađare – ističe Viktor Rašović.

sp-v-rasovic-np

Delfini su u grupi sa JAR, SAD i Hrvatskom, s kojom su prije nekoliko dana odigrali i dvije nezvanične utakmice.

Znam da je neobično da se najveći konkurenti za zlato pripremaju zajedno. Ali, mi smo mali sport, prijatelji, ranije smo vježbali i s drugim rivalima. A sa Hrvatima baš dugo nismo trenirali. Imali smo vremena i da se družimo – naglašava Rašović.

Bez obzira na to što nisu u istom sastavu kao na EP u Barseloni, naši vaterpolisti uvijek idu na najviši plasman.

Sigurno je da ćemo da pružimo maksimum. Podmlađeni jesmo, ali željni dokazivanja. Svako želi da se nametne selektoru Dejanu Saviću, svi smo u sistemu i kadri da se popnemo na najviši stepenik – kaže Rašović.

srbija-sastav-svetski-kup-2018

Viktor podseća da i ostali protivnici nisu za potcjenjivanje. Srbe u grupi očekuje još duel sa SAD, dok su u drugoj grupi Mađarska, Njemačka, Japan i Australija.

I Amerikanci imaju veoma ozbiljan i nadaren tim, za koji moramo da se spremimo maksimalno. Veoma dobre ekipe su i u drugoj grupi, znamo snagu Mađara, Australijanaca i Njemaca, a uvjerili smo se i da su Japanci dosta napredovali.-

Delfini u prvom kolu grupe B u utorak, 11. septembra sastaju se sa JAR. U srijedu igraju sa SAD, a u četvrtak sa Hrvatskom. U nokaut fazu idu sve selekcije: četvrtfinale je u petak, polufinale u subotu, a finale u nedelju.