Težak poraz Hrvata – Španija slavila sa 6:0!

Hrvatska-Španija
picture ssource: http://ba.n1info.com

Reprezentacija Hrvatske doživjela je težak poraz u drugom kolu UEFA Lige nacija. Selekcija Španije uspjela je zadati trenutnom vicešampionu svijeta velike muke pobjedivši sa 6:0.

Hrvatski fudbaleri su dobro otvorili susret, ali nakon prilika Rakitića i Perišića koje nisu dobro iskorištene uslijedio je pravi pakao. Od 24. minuta Španci počinju rafal golova u mreži Hrvatske. Polovinom prvog poluvremena Saul, Ramos i Karvahal udružuju snage za početnu prednost Španije. U 33. minuti Marko Asensio šalje loptu sa 25 metara i ona odlazi iza leđa golmana Hrvatske. Uskoro Španci dolaze i do trećeg gola čiste prednosti, a pomogao im je sam golman protivnika Kalinić. Ovako su fudbaleri Španije već do odmora sredili protivnike koji su se prije nekog vremena borili za titulu svijeta,

Rodrigo nakon pauze nastavlja seriju Španaca. U 49. minuti prihvatio je asistenciju Asensija i zadao četvorostruku muku Hrvatima. Ramos dolazi do lopte u 57. minutii glavom piše 5:0. Nakon njega se još Isko upisao u strijelce i to je bio kraj uspješnog napada Šapanaca.

Ovo je definitivno jedan od najvećih poraza za reprezentaciju Hrvatske koja se mogla sresti sa reprezentacijom Španije još ranije u četvrtfinalu Mundijala u Rusiji.