Prosinečki zadovoljan učinkom selekcije BiH

prosinečki-liga nacija
picture source: sport.avaz.ba

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon sinoćnjeg trijumfa u Zenici protiv Austrije s 1:0 u okviru 2. kolu UEFA Lige nacija, nalazi se na čelu Grupe 3 s maksimalnih šest bodova.

Jedini gol na utakmici postigao je Edin Džeko, a bio je ovo ujedno i prvi trijumf BiH tima u međusobnim duelima protiv Austrijanaca. Prethodna su dva okončana neriješenim rezultatom, dok su jednom trijumfovali Austrijanci.

Mogu biti prezadovoljan, jer momci su stvarno odigrali dobro. Dali su sve od sebe i ja im čestitam. Moramo biti zadovoljni svim aspektima – od odbrane, sredine…na kraju smo dali i taj jedan gol.”, kazao je selektor Robert Prosinečki, koji je istakao zadovoljstvo što nakon dva meča njegov tim ima svih šest bodova.

bih-austrija

Na pitanje da li će nešto mijenjati u narednim mečevima, Prosinečki je odgovorio da je zadovoljan viđenim.
Sigurno da može i bolje. Uvijek može bolje. Ali, protiv ovakvih reprezentacija, Austrija je imala jednu šansu, mislim. Možda smo mogli bolje igrati naprijed, ali momcima ništa ne mogu prigovoritiMoram biti zadovoljan, pogotovo nakon utakmice u Sjevernoj Irskoj, koju nismo odigrali dobro, ali smo i tu utakmicu pobijedili, podsjetio je Prosinečki.

On je dodao kako ima još nekoliko igrača koji će mu u narednim mečevima biti na raspolaganju, a za sinošnji trijumf zahvalio je i navijačima koji su ih, kako je rekao, nosili do pobjede. Pogotovo u finišu, kada su stvorili još jednu dobru šansu za drugi gol.