Skautu se isplatio Nejmarov transfer u PSŽ

kari-nejmar
picture source: www.pinterest.ca

Barselona je u ljeto 2017. godine sa PSŽ-om dogovorila najveći transfer u fudbalskoj istoriji.

Brazilca Nejmara prodali su timu sa Parka prinčeva za nevjerovatnih 222 miliona eura i to je za sada najveći iznos kojeg je neki klub izdvojio za jednog fudbalera.

Mali dio kolača od ovog iznosa pripao je i čovjeku koji je zaslužan za dolazak Nejmara na Nou Kamp 2013. godine. Andre Kari stručnjak je za fudbalere koji igraju u Brazilu i on je zadužen da prati dešavanja na tržištu u ovoj zemlji ispred brojnih evropskih klubova. Kada je Barsi pomogao da prije pet godina angažuje zvijezdu brazilskog fudbala, Kariju je obećan procenat od naredne prodaje. Dogovoreno je da dobije tri posto od bilo koje cifre za koju ga Barselona proda.

nejmar-bartomeu

Na kraju Kari zadovoljno trlja ruke. Dobio je vjerovatno najveću sumu ikad i na njegov račun je “leglo” čak 6,6 miliona eura.

Pokušao je katalonski klub međutim da ospori dogovor sa Karijem tvrdeći da je Nejmarov odlazak izmijenio okolnosti ugovora, ali prema navodima Kadena Sera, na kraju je ovaj skaut ipak isplaćen.

Kari je kao i Nejmar završio saradnju sa Barselonom, ali usprkos tome katalonski tim i dalje pomno prati brazilsko tržište, pa su tokom ljeta u svoj tim doveli fudbalera Gremija Artura Mela.