Real imenovao kapitene, izostavio Modrića

real madrid-kapiteni
picture source: www.realmadrid.com

Fudbalski klub Real Madrid je na svojim službenim stranicama objavio imena četvorice igrača koji će u sezoni 2018/2019 nositi kapitenski traku.

Kao i par godinama unazad, prvi kapiten Real Madrida ostao je Serhio Ramos, a njegov prvi zamjenik je Brazilac Marselo koji je to bio i prošle sezone.

Treći izbor za kapitena je Karim Benzema, a četvrti Rafael Varan čije je pojavljivanje na fotografiji izazvalo poprilično iznenađenje među navijačima. A francuz je zapravo samo naslijedio Kristijana Ronalda, koji je otišao u Juventus.

luka-modric-real-madrid

Međutim, još veće je iznenađenje čini što Luke Modrića nema među ovom četvoricom. Fudbaler koji je proglašen najboljim igračem Evrope i Svjetskog prvenstva u Rusiji je već godinama jedna od najvažnijih karika u Realu, ali očito nije toliko važan da dobije kapitensku traku.

Luka Modrić već ima iskustva sa kapitenskom ulogom pošto je posljednje dvije godine kapiten hrvatske reprezentacije, a ostaje da se vidi je li ovo izostavljanje znak da se njegova karijera u Madridu ipak približila kraju.