Zvezda u polufinalu ABA Superkupa!

crvena zvezda-olimpija-aba-superkup
picture source: http://www.kkcrvenazvezda.rs

Olimpija iz Ljubljane pala je pod pritiskom Crvene Zvezde, a Zvezda se novom pobjedom plasirala u polufinale ABA Superkupa. Košarkaši Crvene Zvezde će polufinalni susret odigrati protiv Cedevite u subotu od 20:30h.

Oba tima su brzo ušla u utakmicu što je odgovaralo Olimpiji. Do kraja prve četvrtine je Zvezde držala malu prednost uz pomoć Reglenda u 7. minuti. On postavlja rezultat na 18:15, ali Slovenci ubzo udaraju svoj ritam. Mirza Begić ubacuje za 24:20 i Zvezda loše igra završnicu četvrtine. Olimpija je povela sa 28:20. Mnogo bolje su crveno-bijeli odigrali  u drugoj dionici. Košarkaši Olimpije nisu imali puno prilika za loptu jer je Zvezda postavljala svoj rezultat. Na pauzi je bilo 40:42.

Drugo poluvrijeme donosi jaču Zvezdu koja dominira na terenu. Treća i četvrta četvrtina bili su u potpunosti u znaku Zvezde, dok je Olimpija bila veoma rijetka sa uspješnim napadima. Poslije 30 minuta igre Zvezda vodi sa 60:51 da bi kao konačan rezultat upisala 26 poena razlike sa 86:60.

U Zvezdi je odlično igrao Majk Cibres sa 14 poena, a pridružili su mu se Beron sa 12 i Regland i Perperoglu sa po 11 poena. U Olimpiji je dobro igrao Blaž Mesiček sa 15 poena.