Najtalentovaniji igrač svijeta optužen za doping

đuzepe-rosi.
picture source: www.calcioefinanza.it

Nekada je bio jedan od najtalentovanijih fudbalera na svijetu, a trenutno je član Đenove, Italijan Đuzepe Rosi bio je pozitivan na antidoping testu poslije utakmice protiv Beneventa prošle sezone, prenosi “Gazeta delo Sport”.

Nekadašnji reprezentativac Italije koji je rođen u SAD-u je bio je pozitivan na supstancu koja se najčešće nalazi u kapima za oči, ali je sam fudbaler istakao da nikada nije koristio kapi za oči. Italijanska antidoping agencija zatražila je brutalnu kaznu od godinu dana zabrane igranja fudbala što bi itekako uzdrmalo karijeru napadača koji ionako nije imao sreće od kako je postao profesionalac.

Giuseppe-Rossi

Svojevremeno je Rosi važio za jednog od najtalentovanijih igrača svijeta u dresu slavnog Mančester Junajteda, ali su ga brojne teške povrede omele da dokaže svoju pravu vrijednost, iako je stalno pogađao kada je bio zdrav.

Imao je 31-godišnji Italijan neke blistave trenutke u gotovo svakom od klubova za koje je nastupao – Junajted, Njukastl, Parma, Viljareal, Selta, Levante i sada Đenova, ali to su bukvalno bili samo mali bljesci onoga što je mogao napraviti u svojoj karijeri. Ovaj slučaj mu nikako neće pomoći da se vrati u formu. Za reprezentaciju Italije odigrao je 30 utakmica i postigao sedam golova.