Orlovi spremni na “osvetu” s Poljskom

srbija-odbojka-3-faza
picture source: http://mondo.rs

“Orlovi” će učiniti sve da dokažu da su bolji od svjetskog prvaka, da je duel posljednjeg kola druge faze bio samo trenutak slabosti i emocionalne ispražnjenosti. Oni su sinoć odmjerili snage sa Italijanima i ubedljivo slavili i u današnjem duelu im je dovoljan jedan set da obezbjede plasman u polufinale.

Radujem se novom duelu sa Poljacima – rekao je čim je saznao ishod žrijeba za treću fazu selektor Nikola Grbić. – Sigurno je da će biti drugačiji od onog u Varni, u kojem smo bili bez energije. Učinićemo sve da sada sve držimo u našim rukama. –

Dueli Srbije i Poljske uvijek su neizvjesni, čak i kada se završe sa 3:0. “Orlovi” su do meča u Varni znali samo za pobjede, sada su svesni da moraju da umire poljski servis,naročito Kureka i blok. Vjeruju i da će igrati kao protiv Rusije ili Francuske, kada su demonstrirali snagu timskog duha, upornost, ubitačan servis i granitnu odbranu.

nikola-jovović

Mi smo prije četiri dana bili emotivno i fizički ispražnjeni protiv Poljaka. Taj meč nije mjerodavan, a pravi odnos snaga pokazaće današnji duel. Mi smo već napravili fantastičan uspijeh, a mislim da možemo da nastavimo dalje. Postajemo izuzetna ekipa samo kada ginemo jedan za drugog, kada se borimo, kada osvajamo ili spašavamo neobične poene – pričao je proteklih dana Nikola Jovović.

I selektor Poljske Belgijanac Vital Henen je svjestan da će večerašnji duel biti potpuno različit od onog koji su odigrali u nedelju. Jedina prednost svjetskog prvaka biće to što će u meč ući svježiji od Srba, koji su sinoć igrali sa “azurima”.

vital henen

Sjećam se kada sam na SP 2014. vodio Njemačku. U trećoj fazi nadigrali su nas Francuzi sa 3:0, da bismo nekoliko dana kasnije u meču za bronzu mi slavili. To znači da 3:0 iz Varne ne mora da se ponovi u Torinu. Očekuje nas sasvim drugačiji duel sa Srbijom – ističe za poljske medije Henen.

Ono što i jedni i drugi ne mogu da shvate je da su od Bugarske do Italije putovali više od 12 sati.
Bugarska i Italija nisu toliko udaljene jedna od druge da bismo toliko putovali. Opet neki timovi su putovali do Torina samo 90 minuta. Međutim, mi na to ne možemo da utičemo, jer će nam odgovoriti “mnogo vam hvala na savjetima i razmotrićemo” – primjetio je Nikola Grbić.