Još jedan sraman potez Španca

fernando verdasko
picture source: www.youtube.com

Španski teniser Fernando Verdasko se obrukao u Kini i poslao negativnu sliku o sportistima. Nakon što je  Verdasko napao skupljača loptica, jer mu nije dovoljno brzo donjeo peškir, a reakcije javnosti na to su ijako negativne, dok je Džudi Marej zatražila  promenu pravila prema kojima bi teniser sam išao po svoj peškir.

Incident se dogodio u polufinalu turnira u kineskom Šenženu. Nervozni Verdasko koji je kasnije izgubio od Nišikorija nije bio zadovoljan brzinom kojom mu je skupljač loptica donjeo peškir pa je urlao na njega i tražio da sljedeći put bude brži, iako je dječak evidentno trčao do njega.

 Verdasco-Feature

Takav potez španskog tenisera izazvao je buru na društvenim mrežama, na kojima se može pročitati i komentar poput:
– On je skupljač loptica, nije tvoj rob. –

Ove godine u Hamburgu Verdasko je imao sličnu reakciju, bacivši peškir u smijeru skupljača loptica, nezadovoljan brzinom kojom ga je dobio.

U raspravu su se uključili i ugledni stručnjaci, poput majke i trenera Endija Mareja koja smatra da nešto treba mijenjati.
– A da uvedemo pravilo po kojem igrači sami idu po svoj peškir? I ostavimo skupljače loptica da se bave samo lopticama…,’ napisala je na Tviteru Džudi.

U tenisu je gledanje s visine skupljača loptica nerijetka pojava od strane bogatih zvjezda. Verdasko je otišao još korak dalje i aktulaizovao taj problem.