“Kralj” debitovao za novi tim

lebron james lakers
picture source: abc30.com

“Kralj” Le Bron Džejms je ovog ljeta odlučio postati slobodan igrač i tako promijeniti sredinu. Odrabrao je Los Anđeles i slavne Lejkerse, a sinoć je prvi put istrčao na parket u dresu  nove ekipe.

Džejms je debitovao u pripremnom meču protiv Denvera koji je  odigran u San Dijegu i tako publici odmah pokazao nekoliko svojih trikova poput sjajnog “no-look” pasa za Ingrama u uvodnim minutama meča.

Lejkersi su ipak poraženi u ovom susretu pošto su Denver Nagetsi upisali dosta uvjerljiv trijumf rezultatom 107:124.

lakers-denver

Nagetsi su do prve dvocifrene prednosti došli početkom druge četvrtine,pa su bili u vodstvu većim dijelom susreta. Lejkersi su samo polovinom treće dionice nakratko preuzeli vodstvo, ali Nagetsi su ponovo dodali gas, da bi u četvrtoj četvrtini stigli i do maksimalnih +23, pa je bilo jasno da će upisati trijumf.

Kralj je u svom debiju proveo 15 minuta na parketu, upisavši devet poena, tri skoka i isto toliko asistencija.

Kod Lejkersa je najefikasniji bio Džaval Mekgi sa 17 poena, dok je jedan manje ubacio Brendon Ingram. Kajl Kuzma je meč završio sa 15 poena, a Lens Stefenson sa 12.

U pobjedničkoj ekipi se istakao Huančo Hernangomez sa 19 poena, 18 je dodao Džamal Marej, dok su po 14 ubacili Nikola Jokić i Trej Lajls.