Nove špekulacije španskih medija-Anri u Barseloni

tjeri-anri
picture source: www.rt.com

Barselona je u subotu remizirala pred svojim navijačima protiv Atletik Bilbaa a to je već treća utakmica zaredom bez pobjede za trenutnog prvaka Španije.

Loš niz Barselone počeo je utakmicom protiv Đirone na Nou Kampu koja je završena rezultatom 2:2, a nakon toga ekipa Ernesta Valverdea doživjela je iznenađujući poraz protiv Leganjesa. Novi šamar Katalonci su dobili u subotu jer su osvojili samo bod protiv Bilbaa koji je bilo jako blizu pobjede.

U španskim medijima ovih dana pojavile su se špekulacije o tome da bi Ernesto Valverde mogao dobiti otkaz ako se nastavi ovakva rezultatska kriza. Pojedini mediji objavili su čak da je Barsa već u kontaktu s Arsenom Vengerom, te da je on potencijalna zamjena za Valverdea.

thierryhenry

Međutim, vijest koja je izenenadila navijače ovog kluba kao i javnost pojavila se  u katalonskom Sportu. Naime, Sport tvrdi da Barselona na listi potencijalnih novih trenera u slučaju otkaza Valverdeu ima i bivšeg igrača Tierija Anrija.

Legendarni Anri trenutno je pomoćnik u reprezentaciji Belgije, a ovog ljeta bio je veoma blizu angažmana u Bordou. Ipak, on još uvijek čeka na prvi samostalni trenerski posao, a sigurno da bi eventualni dolazak u Barsu bio šok za sve. Ali, poznato je da je u fudbalu sve moguće.