Đoković propušta Peking zbog domovine

Novak-Đoković-Beograd
picture source: https://www.express.co.uk

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je za srpske medije iznio svoje planove do kraja sezone, a govorio je i o razlogu propuštanja turnira u Pekingu koji bi ga mogao vratiti na vrh.

Novak je trenutno u Beogradu gdje se priprema za kraj veoma uspješne i naporne sezone. Sledeći na spisku Đokovića je turnir u Šangaju koji počinje sledeće sedmice. Ipak, Nole neće igrati i u Pekingu i to zbog ličnih razloga. Navodi da ga je US turneja izmorila na svim poljima – mentalno, emotivno i fizički.

Želio sam da malo duže budem u Srbiji sa porodicom, nemamo često takvu priliku. Igrao sam ranije i Peking i Šangaj zajedno i osvajao taj turnir, ali bi me umor sustigao negdje kasnije pa sam tako odlučio da bih se odmorio i oporavio. – rekao je Nole.

Đoković je oduševljem saradnjom i igranjem dubla sa Federerom, a istakao je da ”novi projekat”  neće promijeniti rivalstvo između tenisera nego ojačati njihov odnos. Srpski teniser je prokomentarisao i učešće na Lejver kupu.

Trenutno samo “Lejver kup” može sve nas da ujedini, da igraju najbolji teniseri na istoj strani. To je veliko uzbudjenje za mene, Federera, ne vidjamo se na istoj strani mreže. Federer je jako posvećen “Lejver kupu” , jedan je od osnivača i stalo mu je da Evropa pobedi, uložio je i mnogo energije. Svjesni smo težine tog takmičenja, iako mnogi govore da je egzibicija. – zaključio je Đoković.