Težak poraz Zvezde u Parizu – PSŽ ubjedljiv sa 6:1!

PSŽ-Crvena Zvezda
picture source: https://www.rtvslo.si

U drugom kolu grupe C Lige prvaka fudbaleri Crvene Zvezde doživjeli su veoma težak poraz od domaće ekipe Pari Sen Žermena. PSŽ je bio ubjedljiv sa 6:1, a ekipa Crvene Zvezde se morala vratiti u surovu realnost.

Prvo poluvrijeme bilo je potpuno u znaku PSŽ-a i Nejmara. Zvezda je do Nejmarovih akcija igrala veoma agresivno pa je Savić čak oborio Nejmara koji je iskoristio slobodnjak. Brazilac je držao kontrolu nad loptom i probao sreću prvi put u 20. minuti. Nakon što mu je to pošlo za rukom, Nejmar je odradio novu ackiju u 22. minuti za već vrlo vjerovatnu pobjedu PSŽ-a. Od tog trenutka se koncentracija fudbalera Zvezde svela na minimum pa su samo čekali pauzu. Kavani je to zapazio pa se za svoj tim treći put uputio ka golu Zvezde. Ovako se rezultat popeo na 3:0, a ubrzo je na visokih 4:0 i sigurnu pobjedu PSŽ-a postavio Anhel di Marija u 41. Minuti. Domaćini su prvim poluvremenom ustvari zaključili cijeli susret.

U drugom poluvremenu PSŽ nastavlja dominaciju. Mbape je primio pomoć od Bernata za 5:0 u 70. minuti igre. Malo nakon toga se desilo iznenađenje. Ebesilio je asistirao Marku Marinu koji je veoma dobro poslao loptu iza leđa golmana PSŽ-a za jedini gol Zvezde na ovom susretu. Iako se već vidio kraj susreta Nejmar je potvrdio pobjedu het-trikom u 81. minuti.

Ovim porazom se prekinuo srećni niz Crvene Zvezde od 34 utakmice bez poraza u svim takmičenjima. Sada je Zvezda na poslednjem mjestu grupe C i ima 1 bod, a ekipa PSŽ-a je na visokom drugom mjestu i ima 3 boda. Crveno-bijeli u narednom kolu igraju protiv Liverpula 24. oktobra.