Partizan slabo na početku Evrokupa

Partizan-Trento
picture source: http://kkpartizan.rs

Sezona u Evrokupu za crno-bijele košarkaše nije počela po planu. Partizan je izgubio od ekipe Trenta sa 78:82 (24:17, 19:26, 15:19, 15:20).

Partizan je imao dobar start i odbranu, dok je pružao veoma aktivnu igru. Prednost su napravili Marinković i Lendejl trojkama, a Zagorac je to začinio svojim loptama pa je Partizan brzo došao do 10:5. Pejdž, Nikolić i Pecarski su održavali prednost i u jednom trenutku postavili rezultat na 19:10.  Ovako jakom igrom su crno-bijeli upisali 24:17 na kraju prve četvrtine. Ipak, u drugoj dionici se mijenja stanje na terenu.

Marbl trojkom vraća Trento u igru, ali Parizan uzvraća. Zagorac ubacuje dvojku I Pejdž trojku. Ubacili su se i Gagić i Marinković za 43:34. Međutim, Gagićeva nesportska greška pred odmor poljuljala je koncentraciju Partizana. Trento pravi seriju od 9:0. Nakon odmora Gagić pravi drugu nesportsku grešku i napušta teren. Domaćin polako preuzima dominaciju sa 51:48. Pred kraj tog dijela utakmice su košarkaši Partizana imali priliku na 62:61, ali nakon toga je poraz bio sve očigledniji.

U ekipi Trenta su Radičević sa 15 i Marbl sa 14 poena vodili svoj tim do pobjede, a u Partizanu se istakao Marinković sa 19 ubačenih poena.