Interesantni dueli najboljih liga

manunited-newcastle
picture source: www.eurosport.co.uk

Naredna tri dana donose veliki broj izuzetno kvalitetnih utakmica u najboljim evropskim ligama, a nekoliko njih privlače zaista veliku pažnju, jer bi se čak mogle odlučivati sudbine trenera, a u većini će odluka padati o tome u kakvom će raspoloženju ekipe otići na kratku pauzu zbog utakmica reprezentacija.

Athletic-Bilbao-Real-Sociedad

Veliki baskijski derbi večeras na San Mamesu igraju Atletik Bilbao i Real Sosijedad. Kao i uvijek, ova dva tima odlučivaće o tome ko je “šef Baskije” u fudbalu i sigurno je da će ovaj duel privući veliku pažnju, a bez dileme će se igrati do krajnjih granica u duelu velikih rivala. Ovaj meč ujedno i otvara 8. kolo la Lige.

njukastl-mančester

Kriza u kojoj se našao Mančester Junajted ozbiljno je zatresla stolicu menadžeru tima Žozeu Murinju jer njegov tim već tri utakmice nije pobijedio kod kuće, a sada im na Old Traford dolazi i ove sezone veoma tanka ekipa Njukastl Junajteda. Ipak, kako igraju Crveni đavoli, eventualno iznenađenje ne bi predstavljalo nikakvo čudo, a gotovo je sigurno i da će Murinjo dobiti otkaz ako izgubi ovaj meč. Đavoli su trenutno tek 10. na tabeli, a Njukastl je 18. sa samo dva boda i jedan je od tri tima koji još nisu pobijedili.

psž-lion

I ove sezone se u Francuskoj postavlja samo jedno pitanje, a to je: Da li iko može zaustaviti PSG?  Prvak Ligue 1 krenuo je žestoko i u novo sezonu i ima svih osam pobjeda iz osam utakmica. Sada im na Park prinčeva u derbiju kola stiže Lion koji igra dobro, ali promjenjivo. Pobjedom u Ligi šampiona protiv Mančester Sitija Lavovi su pokazali da mogu igrati sa svima, ali često razočaraju protiv manjih ekipa. Sada je pred ovom ekipom veliki izazov protiv PSŽ-a i sigurno je da će ovaj meč biti veoma uzbudljiv.

valencija-barcelona

Valensija je tek u sedmoj utakmici ove sezone došla do prve pobjede i to nad Real Sosijedadom, a sada kao gost na Mestalju dolazi aktuelni prvak Barselona. Katalonci su u prvenstvu zaredali tri utakmice bez pobjede. Đirona i Atletik su odnijeli bod sa Nou Kampa, a u međuvremenu je stigao i iznenađujući poraz od Leganjesa. Međutim, Barsa je pobjedom nad Totenhemom u Londonu pokazala da je kriza iza njih i sigurno je da će u duelu protiv Valensije tim Ernesta Valverdea biti favorit.

mancityliverpool

Mančester Siti i Liverpul vodeći su timovi engleske Premijer lige nakon sedam odigranih kola, a u nedjelju bi jedan od ovih timova mogao izbiti sam na prvo mjesto. Liverpul u velikom derbiju dočekuje Građane na Enfildu i sigurno je da nas u ovom duelu čeka veliki spektakl. S obzirom na to sa kakvim ofanzivnim redom raspolažu oba tima, golovi su u ovom meču zagarantovani.