Džeko: Neke stvari se ne mogu predvidjeti

edin-džeko
picture source: metro.co.uk

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko u intervju koji je dao za engleski Sky Sport govorio i između ostalog i o eventualnom povratku u Premier ligu.

Džeko je u periodu od 2011. do 2015. godine imao priliku u Engleskoj nositi dres Mančester Sitijaa, s kojim je  dva puta osvajao i šampionski naslov, a prije nego što završi karijeru ne krije da bi volio ponovo zaigrati na Otoku.

Što se tiče Premier lige, možda je prekasno. Tamo sam proveo lijepe četiri i pol godine, uživao sam svake minute na terenu, jednostavno volim Premier ligu i Englesku. Vidjet ćemo šta će se dogoditi, neke stvari se ne mogu lako predvidjeti, iako sam trenutno sretan u Romi“, kazao je Džeko.

džeko-sj.irska

Bilo je govora i o današnjoj utakmici protiv Sjeverne Irske.

Očekujem tvrdu utakmicu kao što je bila i ona u Sjevernoj Irskoj. Nadam se da ćemo igrati bolje i na kraju, što je najvažnije, ostvariti pobjedu. U prvoj utakmici smo imali i sreće“, dodao je Džeko.

Najbolji strijelac Rome je blizu povratka u Englesku bio i u januaru. Tada je u igri za njegovo dovođenje bio Čelzi, ali pošto je Džeko odbio ponudu, umjesto njega na Stamford Bridž je stigao Olivje Žiru iz Arsenala.