Zvezda bolja od Andore za 9. pobjedu !

crvena zvezda - andora
picture source: https://www.alo.rs

U trećem kolu Evrokupa su košarkaši Crvene Zvezde savladali Morabank Andoru rezultatom 85:79 (16:17, 26:18, 16:25, 25:21). Ova pobjeda donosi Zvezdi novi razlog za slavlje i 9. pobjedu u sezoni.

Prva dionica služila je da igrači i jednog i drugog tima pokažu snagu i vještinu. Zvezda je dobro otvorila meč, a onda je i Andora pokazala svoj ritam. Kombinovana odbrana Španaca malo je zbunila košarkaše Crvene Zvezde koji su u drugi dio susreta nastavilisa poenom manje tj. 16:17. Ipak, to nije potpuno obeshrabrilo članove beogradskog tima. U drugoj dionici Džo Reglend uzima stvar u svoje ruke pa se poeni počinju gomilati na Zvezdinoj strani. U jednom trenutku susreta Zvezda je imala +8. Prije pauze dobro se pokazao i Aleksa Radanov kada je za pola minute igre ubacio dvije trojke.

Nakon odmora igra Zvezde ponovo pada iako je Džo Reglend nastavio sa odličnim potezima, ali nije mogao sam. Španski tim je iskoristio slabost Zvezde za svoj povratak te nadoknadio veliki minus na samo 2 poena razlike pred završnicu. Poslednji dio susreta igrao se polako i smišljeno. Tu su košarkaši Crvene Zvezde našli riješenje i izvukli svoju večerašnju pobjedu sa 7 poena prednosti.

Za crveno-bijele je najbolje odigrao Džo Reglend sa 24 poena i 8 asistencija, dok se u Andori istakao David Jelinek sa 18 poena.