Mažićeva odluka pod velikim pitanjem

Mazic-liga-nacija
picture source: http://sportklub.hr

Srpski sudija Milorad Mažić napravio je jednu od najvećih grešaka u karijeri na sinoćnjem meču Lige nacija između Francuske i Njemačke.

Iako važi za jednog od najboljih sudija svijeta, Mažić je “pogurao” Francuze i u 80. minuti im je dosudio nepostojeći penal.

Blez Matuidi pao je u kaznenom prostoru nakon duela sa Matsom Humelsom, nakon čega je  Mažić odmah pokazao na penal, ali je očigledno napravio veliku grešku.

Naime, usporeni snimak jasno pokazuje da Humels nije ni pipnuo Matuidija. Francuski veznjak je nagazio njemačkog štopera i pao je, a Mažić je pokazao na penal iz kojeg je Antoan Grizman pogodio za pobjedu.

matuidi-humels

Nakon meča srpski sudija je pretrpio žestoke kritike. Nijemci su na društvenim mrežama kivni na Mažića i mnogi se s pravom pitaju: Pa, zar ti je ovo penal?

Nakon svega oglasio se i selektor Elfa Jakim Lev.
Penal je nepravedno dosuđen. Gledao sa snimak, Mats nije ni pipnuo Matuidija. On je njemu stao na nogu i zatim je pao. Nije bilo penala“, rekao je Lev, koji je izbjegao teške riječi.

Mažiću ova greška sasvim sigurno neće ići u prilog u ostatku sezone. Ipak, njegova sreća je da se ipak nije radilo o nekom veoma važnom meču, pa mu UEFA možda i progleda kroz prste. Međutim, srpski sudija će nakon ove greške sigurno biti pod velikim pritiskom u svim utakmicama, posebno kada su na suprotnim stranama velike ekipe.