Nejmar želi nazad na Nou Kamp

nejmar-barsa
picture source: sportowefakty.wp.pl

Nejmar je ušao u drugu sezonu u redovima PSŽ-a, u koji je prešao u rekordnom transferu vrijednom 222 miliona eura, što je izazvalo burno reakciju i  bilo je dosta trzavica na relaciji Brazilac – Barselona, ali se na kraju ipak nekako primirilo. Priče o njegovom nezadovoljstvu provlače se praktički otkad je prvi put obukao dres pariškog kluba, a čini se da se ista priča nastavlja i u ovoj sezoni.

Prema pisanju katalonskog “Mundo Deportiva”, lista koji je veoma blizak aktuelnim španskim prvacima, Nejmar je u mnogo navrata otkrivao bivšim saigračima, ali i ostalim čelnicima kluba, da je odlazak u PSŽ bio greška i da bi se volio vratiti na “Nou Kamp”.

Sjajnom napadaču nedostaju bivši saigrači, ali i grad koji ima mnogo ugodniju mediteransku klimu. Također, u PSŽ-u njegove igračke dionice padaju i sve ga se rjeđe spominje u kontekstu najboljeg igrača svijeta. Pogotovo otkad je stigao novi pretendent na prijestolje.

neymarkylianmbappe

Kilijan Mbape na putu je prema samim vrhovima fudbalskog Olimpa, a nakon osvajanja Svjetskog prvenstva u dobi od samo 19 godina postao je miljenik nacije. Nejmar u Parizu sve više pada u sjenu domaćeg heroja i upitan je njegov status prve zvijezde kluba oko koje se sve vrti, i na terenu i izvan njega.

Također, tu je i stara priča o nedostatku motivacije u utakmicama francuskog prvenstva, dok je upitno i može li s ovim PSŽ-om stići do ultimativnog trofeja – Lige šampiona. Sve su to razlozi zbog kojih bi se Nejmar navodno volio vratiti u Barsu, ali u praksi je to ipak kompilkovanije nego na papiru.

Brazilac ima ugovor s Parižanima do 2022. godine, a Naser Al-Kelaifi ne planira samo tako odustati od svoje najskuplje investicije. Povratak Nejmara je posao koji zahtijeva puno finansija i logistike i Barselona će morati uložiti puno resursa ako želi vratiti brazilsku zvijezdu prije isteka ugovora. Inače, već neko vrijeme ga se povezuje i s prelaskom u Real Madrid, ali čini se da on zapravo ima samo jednu želju.