Vacke i Tuhel imaju problema

source:http://www.schwatzgelb.de

DORTMUND – Predsjednik Borusije Hans Joakim Vacke priznao je da postoje izvjesna mimoilaženja između njega i trenera “milionera” Tomasa Tuhela. Upitan da li između njega i Tuhela postoji neslaganje, Vacke je u intervjuu za “WAZ” kratko rekao “Da”.

Postojeći trener “milionera” kritikovao je odluku FIFA da četvrtfinalna utakmica Lige šampiona protiv Monaka bude odigrana samo dan pošto je izvršen bombaški napad na timski autobus, dok je Vacke bio taj koji se sa prijedlogom složio. Javnost je tada podržala Tuhela i njegov stav u vezi pomenutog incidenta. – Sve što ima veze sa napadom, ocjenio sam na osnovu onoga o čemu smo interno i u poverenju razgovarali. Zajedno smo došli do zaključka šta je moguće – rekao je Vacke.

Tuhel, sa druge strane, očigledno ima da kaže više. Kada je pred početak utakmice protiv Hofenhajma upitan da prokomentariše Vackeovu izjavu, 43-godišnji trener je odgovorio

Velika je to tema za dan kada igramo meč. Tri kola prije kraja, pred početak direktnog duela za plasman u Ligu šampiona, kao trener mogu da kažem da to nije tema o kojoj treba da se razgovara sada, zabranjujem sebi da komentarišem bilo šta. Postoji mnogo drugih bitnih stvari trenutno. Sada se treba fokusirati na fudbal i na postizanje ciljeva, što je samo po sebi teško – kazao je trener Borusije.

Tuhelov ugovor sa klubom iz Dortmunda ističe 2018. godine, a pregovori o produženju istog otpočeće kada se sezona završi. Nemački trener je svojim ponašanjem u “kriznim” situacijama osvojio simpatije navijača. Pored toga odveo je ekipu u finale Kupa.

(sportklub.rs)